16 may 2008

COCA DE MOLLETES

Xe que bó!!!!

Alacantí, alacantí, de la mateixa terreta!!!!!!!!!!!

Com Sant Vicent : sequet però sanet!!!!!

T’arrapa la gola com cap altre:

LA COCA DE MOLLETES!!!!!!!

Ingredients:

  • 1kg farina
  • Llevat (per a ½ kg farina)
  • Oli
  • 1 got d’aigua
  • Sal


Preparació:

En primer lloc possa el foc a precalentar al màxim (más de 200ºC).

Primera fase: la base de pa (fes servir ½ kg de farina aprox.)

Calfeu l’aigua sense bollir-la. Desfeu el llevat en l’aigua amb les mans. Afegiu sal. Procediu a amasar mesclant a poc a poc la farina amb l’aigua. Afegiu oli i sal al gust. Cal afegir la farina “que admet” la mescla. S’ha d’amasar fins que quede amb la textura adequada: ni massa dura ni massa blaneta. I aixó quant es? Nomes l’experiencia t’ho dira. Ha de quedar prou blaneta i flexible. Probablement hages de tirar mes d’una coca fins que t’isca la bona.


Unta el motle amb oli i esten la massa preparada.

Segona fase: les molletes (fes servir ½ kg de farina aprox.)

Les molletes es fan amassant a poc a poc farina amb oli i afegint sal al gust. Desfeu la massa amb els dits per a fer les molletes. Un a volta preparades possa les molletes en el motle damunt de la base de pa.


Tercera fase : el forn

Introduïu la coca en el forn precalentat fins que s’alce la massa i es torre adequadament fins a un color daurat. Es temps es de aproximadament 20 min. La coca ja esta feta!!! A gaudir-la!!!





EN PROPERS LLIURAMENTS UNA ALTRA RECEPTA MOLT ALACANTINA:

LA COCA AMB TONYINA!!!!!!

4 comentarios:

Guille dijo...

Me cague en tot lo que estudiat!!! Per que no han eixit les fotos???

Joan dijo...

Guille :
Em solidaritze totalment amb tú i les teues dificultats informàtiques
....

Eli dijo...

pues si, es una merda lo de subir imágenes y sobre todo vídeos, había pensado cambiar al myspace a ver si allí es más eficaz, pero con los sudores que me ha costado que os registreis, como para cambiar ahora!

Guille dijo...

Ho he aconseguit!!!
Ja teniu les fotos de la coca de molletes

b7s - Guille